La importància d’escriure

Des de ja fa una pila d’anys, l’Escola participa als Jocs Florals de l’Eixample. Enguany hi hem enviat textos de la Lucia Hegnauer de 3r de primària, de la Senaïd Pompermayer de 4t, la Camil·la de Mas de 6è, la Gemma Delgado de 2n d’ESO i la Marta González de 3r d’ESO. D’entre tots ells, la Gemma Delgado ha guanyat el segon premi de la seva categoria per la qual cosa volem felicitar-la. El premi que ha rebut la Gemma ens permet fer unes reflexions sobre el fet d’escriure. Les nostres autoritats educatives, conscients de la importància que té el fet lector,  volen impulsar un pla que fomenti la lectura a les aules. La lectura -en qualsevol de les seves modalitats- ha tingut sempre molta importància a l’Escola Santa Anna. Aquest és un dels trets identificadors de l’Escola i, com a tal, continuarem en aquesta línia. Volem aprofitar, però,  tot aquest context per reivindicar la importància que té també l’escriptura creativa.

Ens agrada que els nostres alumnes creïn textos, que els repassin, se’ls estimin, els reescriguin, els cuidin… Un dels valors de qualsevol escola ha de ser l’estima per la feina ben feta i la recompensa per aquesta feina ben feta la tenim en els reconeixements que obtenen narracions com la de la Gemma Delgado.

Però aquest no ha estat l’únic èxit literari del curs 2011-12. La Maria Ullés de 2n d’ESO ha guanyat el premi Sambori organitzat per Òmnium Cultural a nivell de països catalans; l’Andreu Vilar i la resta de la classe de sisè ha guanyat el concurs de contes de ciència organitzat pel Cosmocaixa. Si a això hi sumem els escrits i la cura que posen els encarregats de la revista La Ratlla Groga, podem estar força contents del nivell d’escriptura creativa dels nostres alumnes.

A tots ells, la nostra enhorabona.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.