Internet segura

Segurament no ens equivocaríem si diguéssim que, mai en la història, els temps i els canvis han anat tan ràpidament com avui en dia.  La globalització, internet, les xarxes socials… fan que visquem d’una manera molt diferent a com ho fèiem pocs anys enrere. Això, evidentment, es reflecteix en els nostres alumnes.

Els docents veiem com els nostres alumnes canvien cada vegada amb més rapidesa. Abans els canvis generacionals es produïen a poc a poc; ara van més accelerats. Un exemple: algú se’n recorda del fotolog? Era la gran preocupació i font de problemes quatre anys enrere. Avui ningú no en parla. Facebook, Twitter, WhatsApp, informers… són els mots que ara estan de moda. Fóra bo veure d’aquí un parell d’anys si encara ho estaran.

La rapidesa dels canvis i la dificultat amb què els grans intentem adaptar-nos-hi poden provocar una situació de preocupació i fins i tot d’angoixa entre les famílies i els ensenyants. Les xarxes socials comporten l’aparició de nous problemes entre els nostres fills. L’Escola i les famílies intentem abordar-los. Coneixedors que el mal ús de les xarxes socials és un dels temes candents de l’educació dels nostres fills, i recollint les suggerències d’algunes famílies, el passat dimarts vam fer la segona xerrada per a pares d’aquest curs. L’Ester Subias, periodista, educadora social i membre de l’associació Espiral, ens va parlar de la xarxa i de la seguretat en l’ús de les tecnologies. Vam parlar de la relació entre el que és públic i privat a la xarxa, alhora que vam aprofundir en conceptes com la identitat digital.

A la seva presentació (que us podeu descarregar en aquest enllaç) hi trobareu vídeos i recursos per treballar la seguretat a la xarxa amb els vostres fills i filles.

Esperem que us resulti útil.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s