Una mirada a l’art

A l’Escola, des de ben petits, intentem educar els nostres alumnes en l’àmbit artístic. L’educació visual i plàstica ens acompanya en totes les etapes del creixement. Pintar, crear, modelar, comentar quadres, assistir a exposicions, parlar amb artistes, dissenyar… forma part de la nostra pràctica quotidiana d’escola.

Tanmateix, sovint fem més èmfasi en la pintura que en d’altres branques de l’art. Aquesta  mancança, de la qual en som plenament conscients, intentem suplir-la fent activitats que  omplin aquest buit.

Enguany, els alumnes de l’optativa d’art de quart d’ESO, guiats per la professora d’educació visual i plàstica, han fet una activitat que ens sembla molt interessant de mostrar-vos. Les arts tradicionals han cedit espai a la fotografia i els resultats han estat molt satisfactoris.

Us convidem a visitar aquesta exposició virtual i a contemplar les seves realitzacions, però sobretot us animem a llegir com ha estat el procés creatiu.

santa anna is amateur, el projecte

Tot i ser hivern, vam tenir la sort que fos un dia assoleiat i que la temperatura fos excepcional. El fet que fos un divendres a les onze del matí va suposar un canvi per a nosaltres ja que no estàvem acostumats a veure el barri a aquella hora. Enlloc d’estar tancats a classe fent història i art, vam sortir al carrer a fotografiar el nostre entorn. Estava clar que l’atzar jugava al nostre favor. A més a més, aquest projecte l’havíem proposat nosaltres. Tots aquests factors van fer que tant per a la Carlota com per a nosaltres, l’activitat fos tot un éxit.
El nostre objectiu era documentar el lloc on vivim des d’una altra perspectiva, en aquest cas, l’objectiu de la càmera. Això ens va permetre fixar-nos en els detalls de la vida urbana i analitzar coses que vèiem cada dia però que mai ens havíem parat a donar-los importància, coses de la vida quotidiana. El carrer va deixar de ser un lloc de trànsit per convertir-se en un museu on cada detall era important. Depenent del projecte, cada grup observava un aspecte de les obres. És així com vam aconseguir fer nostra una petita part de la ciutat de Barcelona.
Per què Santa Anna is amateur? Ens vam plantejar molts noms diferents, fent pluges d’idees i combinacions de diferents paraules. Vam decidir-nos per aquest nom perquè crèiem que ens reflectia: és un nom familiar, com la nostra escola, l’Escola Santa Anna. Som un grup d’estudiants aficionats a la fotografia, encara inexperts, amateurs.
No pensàvem que ens agradaria tant el resultat final, però gràcies a la gent que hi va participar voluntàriament, hem acabat molt satisfets amb la nostra feina.

Moltes gràcies a tots!

santa anna is amateur

foto area_ret

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s