L’hora del menjador

L’ àmbit educatiu de l’Escola no es limita només a l’adquisició de coneixements i de tot allò que normalment identifiquem amb l’aprenentatge. Hi ha altres vessants del creixement personal dels alumnes que també intentem educar. Dit d’alta manera, a l’Escola eduquem des del moment que el nen-nena entra a l’escola fins que en surt.
S’aprèn a l’aula, però també s’aprèn al pati, a la biblioteca, a la sala gran, al menjador… Els nens-nenes aprenen a estudiar, a treballar, a jugar, a discutir, a comportar-se, a entrar i sortir de l’aula, a menjar…
La primera reflexió d’aquest curs la volem fer sobre un tema que fa temps que estem intentant millorar: és l’estona del menjador. Enguany hi hem afegit un canvi important: el menjar. Hem fet reformes a la cuina, hem contactat amb professionals que ens han ajudat a fer menús més variats, hem prioritzat els productes ecològics i de proximitat… I això ja es nota. Ara per ara estem molt satisfets amb els canvis.
Però hi ha una altra línia, no tan vistosa, i que creiem que és fonamental: és l’estona que els nostres alumnes estan dins del menjador. Ja vam començar-ho a treballar el curs anterior i aquest any continuem per aquesta via.
Volem que el moment d’entaular-se, sigui un moment de compartir, d’alimentar-se bé, de gaudir… En resum, d’estar a gust. És per això que seguim ensenyant i aprenent sobre el menjar saludable, sobre les normes de comportament en un menjador i sobre els rituals relacionats amb el menjar.
Bon profit a tothom!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.