La castanyada

La celebració de la Castanyada és una de les primeres fites del curs escolar. En aquest projecte els alumnes són protagonistes -fan panellets, ballen i canten, s’informen sobre la festa…-, però, si hi ha un protagonisme que destaca per damunt de tots és el  dels alumnes de 5è. Ells pensen una petita obra de teatre, l’escriuen, la representen, fan els decorats, les disfresses… Mentre preparen tota la moguda, treballen plàstica, llengua, música, expressió, medi social… Però aquí no acaba la seva feina. També són els responsables d’organitzar el pati perquè els altres companys puguin menjar les castanyes i els moniatos amb tranquil·litat: distribueixen les taules pel pati i compten les castanyes –no fos cas que algú en mengi de més-.

Un cop han acabat l’activitat i vista amb perspectiva, ens adonem que els nens i nens de cinquè han fet un pas més en el seu procés d’aprenentatge. Han reflexionat, han pres decisions, han treballat en equip, han superat dificultats, han activat la comunicació, han hagut de dialogar i discutir… Tot sota l’atenta mirada de les mestres que els han anat  acompanyant al llarg del seu recorregut.

La Castanyada és una activitat/projecte/centre d’interès -digueu-li com vulgueu- que, a la nostra escola, ve de lluny, però que l’hem anat adaptant als nous temps.

Fotografies: Anna Zaragoza

Anuncis

Els comentaris estan tancats.