Fer venir un autor a l’aula

Ningú no dubta que a l’Escola donem molta importància a la lectura. A part de la biblioteca de classe, de les estones mortes que s’aprofiten llegint i de les “polèmiques” lectures obligatòries, en aquests moments tenim dos projectes engegats:

-2n d’ESO, com ja fa temps, participarà a l’activitat Barcelona Negra. Aquesta activitat s’inscriu dins de la Setmana que Barcelona dedica a la novel·la negra i consisteix en la lectura d’una novel·la que després comentaran amb l’autor. Prèviament una persona relacionada amb la xarxa de biblioteques va a l’Escola i els fa una xerrada sobre el món de la novel·la negra.

-6è de primària participa en un club de lectura organitzat per la llibreria “La Caixa d’eines”. Aquest projecte és més nou i té l’afegit de ser una manera de fer barri. El club de lectura té dos escenaris: la llibreria i l’aula. En aquests moments,  els nens i nenes de 6è ja han triat la novel·la.

A punt de començar, tenim els apadrinaments lectors i algun club de lectura amb els més grans. Però el motiu que ens ha fet escriure aquestes línies és la visita que ens va fer l’altre dia la Flàvia Company. L’autora va parlar amb els alumnes de 5è sobre la seva novel·la “Una gàbia, un tresor i unes sabatilles vermelles”. Fer venir un autor o autora perquè ens expliqui com ha ideat un llibre, quin procés fa servir per escriure, perquè pugui copsar la reacció dels lectors… és una part del la lectura que ens agrada molt. Per això volem agrair l’esforç de totes les persones –començant pels mateixos escriptors- que fan possible que els autors literaris ens visitin. L’altre dia va ser la Flàvia Company, l’any passat l’Albert Villaró, l’altre en Pedro Riera. D’aquesta manera han passat per l’Escola autors com David Cirici, Joan Carreras, Carles Torner, Gemma Lienas, Màrius Serra… Un plaer i un luxe.

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.