Jocs florals de l’eixample

Enguany s’ha celebrat la XXIX edició dels Jocs Florals de l’Eixample, un concurs organitzat pel Centre de Recursos de l’Eixample i que compta amb la col·laboració del Consorci d’Educació i de l’Ajuntament de Barcelona.

A l’Escola ens agrada escriure i ens agrada que els escrits del nostre alumnat siguin coneguts. És per aquest motiu  que hem participat al concurs des dels seus inicis. Gràcies a això hem pogut veure com el concurs creixia, tant en nombre de participants com en qualitat. Lluny queden els lliuraments de premis que es feien en sales d’actes que oferien amablement i desinteressadament les escoles. El flamant Auditori acull ara la festa del lliurament de premis dels Jocs Florals de l’Eixample. Parlaments, música, lectures… es donen de la mà en un acte força lluït i molt ben organitzat.

Al llarg de tots aquests anys hem tingut diferent sort. Algun any hem tornat en blanc, però  gairebé sempre ens hem emportat alguna menció i sovint algun primer premi. Si s’aconsegueix un primer premi, es passa a la final de Barcelona.  Aleshores, en un acte solemne al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona es dona a conèixer els guanyadors.

Al principi, només participaven els alumnes més grans del centre. Ens semblava que fer-ho amb els més petits era una manera de fomentar la competitivitat, i això no ens acabava de fer el pes. A poc a poc hem entès que la participació dels petits tenia també molts valors positius. Aquest és el motiu que explica que des de fa uns quants anys també hi siguin presents.

Aquest curs hem presentat sis treballs a sis categories diferents, cinc de prosa i un de poesia. El resultat ha estat:

-Júlia Torres Carbonell de segon de primària, 2n premi de poesia.

-Bruno Sánchez Boix de quart de primària, 3r premi de prosa.

-Lena Andrés Bastos, segon d’ESO, 2n premi de prosa.

L’enhorabona a tots ells, a tots els seleccionats i a tots els que han fet escrits.

Els comentaris estan tancats.